Tuotteet ja palvelut

Energianeuvonta

Energiansäästö on turhan energiankulutuksen karsimista. Tarpeetonta kulutusta ovat esimerkiksi liian korkeat huonelämpötilat, väärät tuuletustottumukset, veden tuhlaava käyttö sekä valojen ja sähkölaitteiden päälle jättäminen tilasta poistuttaessa. Kulutustottumuksilla on vaikutusta paitsi omaan kukkaroon, myös ilmastonmuutokseen ja ympäristön kuormitukseen.

Uusi sähköisen asioinnin palvelumme online.omavoima.fi

Sähköverkon ja/tai kaukolämmön asiakkaana palvelussa voit seurata sähkönkulutusta, kaukolämmönkulutusta, selata laskuja ja ottaa kätevästi yhteyttä asiakaspalveluun.

1. TARKISTA LATTIALÄMMITYS

Tarkista termostaattien oikea toiminta sekä ikkunoiden ja ovien tiivisteet. Tuuletukset kannattaa pitää lyhyinä. Myös lattialämmityksen oikea taso tulee huomioida. Lattia ei saa tuntua kuumalta, vaan ennemminkin haalealta.

2. HUOMIOI VEDENKULUTUS

Jos yösähkö on edullisempaa kuin päiväsähkö, kannattaa lämminvesivaraajan lämmitystä ajoittaa yöaikaan. Suihkuihin ja hanoihin on saatavilla virtausta sääteleviä säästösuuttimia. Mieti myös suihkun kestoa. Puolittamalla suihkussa viettämäsi ajan, säästät monta euroa kuukaudessa. Jopa 30 % lämmitysenergiasta kuluu veden lämmitykseen.

3. HUONELÄMPÖTILA

Tutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä on tyytyväisiä, kun oleskelutilojen huonelämpötila on hieman yli 21 °C. Makuuhuoneessa nukkuu paremmin, kun lämpötila on tämän allekin. Varastossa suosituslämpötila on 12 ja autotallissa 5 °C. Yhden asteen lasku lämpötilassa merkitsee noin 5 % laskua lämmityskuluissa.

4. HYÖDYNNÄ LAITTEIDEN AIKAOHJAUKSIA

Pyri käyttämään paljon sähköä kuluttavia laitteita erityisesti silloin, kun tarjolla on runsaasti edullista uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä.

5. PESE TÄYSIÄ KONEELLISIA

Astian- ja pyykinpesukoneen käyttöä optimoimalla voi säästää niin vesi- kuin sähkökuluissa. Suurin osa sähköstä kuluu veden lämmitykseen, joten niissä on järkevää suosia alhaisempia lämpötiloja hyödyntäviä ohjelmia. Pese mahdollisimman täysiä koneellisia.

6. FIKSUA RUUANLAITTOA

Hyödynnä uunin kiertoilmatoiminto ja valmista useampi ruoka samalla kertaa. Anna ruokien jäähtyä kunnolla ennen kuin laitat ne jääkaappiin tai pakastimeen.

7. LEPPOISIA LÖYLYJÄ

Älä pidä saunaa turhaan päällä, vaan mene sinne heti, kun se on valmis. Harkitse myös, pitääkö lämpötilan olla välttämättä 100 astetta, vai riittäisivätkö hieman leppoisammat löylyt.

8. VALITSE SOPIVIN LAITE

Pienlaitteet ovat energiapihejä. Teevesi kannattaa keittää vedenkeittimellä eikä liedellä. Airfryer päihittää monessa tehtävässä uunin.

Ajankohtaista: Tuotteet ja palvelut

Palvelussa voit seurata sähkönkulutusta, selata laskuja, ottaa kätevästi yhteyttä asiakaspalveluun.

Haluamme toimia vastuullisesti niin konsernin hankinnoissa kuin asiakkuuksien hoidossa.

Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoalueella tammikuun sähkönkulutus väheni 16 % vuoden 2022 tammikuuhun verrattuna. Lämmitystarve oli tammikuussa…

OMA Raporttipalveluun pääsee kirjautumaan sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kunnat ovat edelläkävijöitä ja esimerkin näyttäjiä monessa asiassa. Yksi ajankohtainen aihe on sähköautoilu sekä siihen liittyvien infrastruk…

Kestävä kehitys, vastuulliset toimintatavat, energiatehokkuus, päästöjen vähentäminen ja ilmastonmuutoksen ehkäiseminen ovat tämän hetken kehityssuuntiamme

VSV on lanseerannut uuden tuotteen henkilökunnan innovoinnin tuloksena. Ilmastoindikaattori on käytännönläheinen asiakkaan hiilijalanjäljen m…