Kaukolämpö

Tietoa kaukolämmöstä

Tuotamme ja toimitamme ympäristöystävällistä kaukolämpöä Uuteenkaupunkiin ja Kalantiin.

VSV-Energian kaukolämpöverkosto jakautuu laajasti Uudenkaupungin alueelle, kaukolämpöverkoston kokonaispituus on n. 70 kilometriä. Kaukolämpöverkkoon liitetään uusia asiakkaita omakotitaloista teollisuushalleihin.

Kaikilla nykyisen verkon varrella olevilla kiinteistöillä on mahdollisuus saada kaukolämpöliittymä. Kaukolämpöverkkoa laajennetaan uusilla alueilla olevien kiinteistöjen liittymishalukkuuden ja kiinnostuksen perusteella.

VSV-Energia vastaa kaukolämmön

  • tuotannosta
  • hankinnasta
  • siirrosta
  • kaukolämpöverkkoon liittyvistä palveluista noin 430 asiakkaalle Uudessakaupungissa ja Kalannissa.

Tuotamme kaukolämpöä ympäristöystävällisesti omissa tuotantolaitoksissamme ja hankimme lämpöä läheisiltä yhteistyökumppaneiltamme. 

Uudenkaupungin KPA-laitos otettiin käyttöön vuonna 2015. Vuosittain VSV-Energia käyttää noin 50 000 kuutiota puuta lämmön toimittamiseen. 

Optimoimme hankintaa lämmön myyntimäärän mukaan. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman kilpailukykyisen hinnan ja vaivattoman lämmitysvaihtoehdon. Uuden sukupolven kaukolämpöjärjestelmä perustuu matalampiin lämpötilatasoihin. Muutoksella saadaan käyttöön useita edullisia ja uusia tuotantomuotoja, laajempi toiminta-alue, parannetaan energiatehokkuutta ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä.

Kaukolämmön liittymäasiakkaat saavat meiltä kulutusraportointi (OMA Raportti) – ja neuvontapalveluita sekä mittariin liittyvän asennuksen ja huollon. Kehitämme ja ylläpidämme kaukolämpöverkkoa ja tuotantolaitoksia suunnitelmallisesti. Investoinneilla varmistetaan verkko-omaisuuden arvon säilyminen. Kaukolämpöverkko tarjoaa joustavan alustan, johon voidaan liittää erilaisia tuotantomuotoja ja energialähteitä. Kaukolämpö on myös lämmitysratkaisu, joka mahdollistaa hukkalämpöjen hyödyntämisen.

OMA Raportti -palvelusta pääsee seuraamaan kaukolämmön kulutustietoja.

Lue lisää kaukolämmöstä Suomessa Energiateollisuuden sivuilta:
Kaukolämmön tuotanto
Kaukolämpöverkot
Kaukolämpöalalta iso ilmastoteko
 

Kaapelien näyttöpalvelu

Turvallisuus on kaivutöissä ensiarvoisen tärkeää

Vakka-Suomen Voima ja VSV-Energia ovat siirtyneet käyttämään Kaivulupa.fi -johtoselvityspalvelua.

Kaivupalvelun kautta saa tietoa kaapeleiden ja johtojen sijainnista maan alla. Kaivualueella saattaa kulkea sähkö-, puhelin- tai tiedonsiirtokaapeleita sekä kaukolämpöputkistoja. Työtapaturmien ja häiriöiden välttämäiseksi kaapelien ja putkien sijainti tulee aina selvittää ennen kaivutöiden aloittamista. Joskus tapaturmia sattuu hyvästä ennakkosuunnittelusta huolimatta. Silloin on tärkeää ottaa viipymättä yhteys vikapalveluumme.

Palvelu toimii osoitteessa kaivulupa.fi ympärivuorokauden. Internetissä toimiva palvelu on maksuton. Lisäksi henkilökohtaista puhelinpalvelua saa arkisin klo 7-17 aikana numerosta 0800 133 544.

Ajankohtaista: Kaukolämpö

Lämmön tuotannossa käytettävien puupolttoaineiden hinta on noussut syksystä 2022 syksyyn 2023 noin 20 %

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Laitilan Lämpö ostaa lokakuussa ensimmäisen biodiesel-kuorman, jonka jälkeen kaikki käytettävä polttoöljy on uusiutuvaa.