VSV-konserni

Päiväni asiakkuus- ja hankintapäällikkönä

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Päätehtävänäni on varmistaa, että konsernilla on kokonaisvaltainen käsitys asiakkuuksistamme, jotta pystymme kehittämään toimintaamme sekä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Lisäksi vastuullani on konsernin hankintojen kehittäminen, ja työskentelen yhdessä liiketoimintajohtajiemme kanssa suurimpien hankintojen ja kilpailutusten parissa.

Työn parhaat puolet

Työ sisältää erittäin paljon vuorovaikutusta eri sidosryhmien kanssa, mikä on itselleni hyvin luontevaa ja mieluista. Roolini myötä olen erittäin laajasti eri liiketoimintojen ja tukifunktioiden toiminnoissa mukana, mikä mahdollistaa osallistumisen monipuolisesti energia-alan eri osa-alueisiin. Palkitsevinta on, kun yhteistyössä kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä ja edistämässä yhteistä asiaa. Tietenkin on mainittava erinomaiset työkaverit, joiden kanssa on ilo työskennellä.

Oma työhistoria

Olen opiskellut yliopistossa sähkötekniikan diplomi-insinööriksi, jonka myötä luontevaa oli siirtyä energia-alalle töihin opiskeluaikoina. Tämän jälkeen olen ollut lähes koko työhistoriani energia-alaan liittyvissä tehtävissä, jotka ovat pääosin liittyneet asiakkuuksiin, myyntiin, kehittämiseen tai esihenkilötehtäviin. Työn ohessa halusin vielä opiskella lisää ja olenkin gradun viimeistelyä vaille valmis kauppatieteiden maisteri. Tämän takia hankintoihin ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät ovat olleet mieluisa lisä, jonka avulla oma osaaminen ja ymmärrys energia-alasta on kasvanut entisestään.

Palvelemme asiakkaitamme arkisin Vihtorinkadulla Laitilassa.

Klo 6:45 Herätys, omat ja lasten aamutoimet, jonka jälkeen esikoisen vienti hoitoon ja autolla kohti Vihtorinkatua.

Klo 8:00 Saapuminen työpaikalle ja kahvin haku. Kalenterin ja sähköpostin läpikäynti sekä sähköposteihin vastaaminen.

Klo 8:30 Konsernin johtoryhmän viikkopalaveri, jossa käymme läpi tulevan viikon tärkeimmät tapahtumat ja tavoitteet.

Klo 9:00 Lyhyelle kahvitauolle ennen päivän toista palaveria. Kahvitauolle on aina mukava saapua keskustelemaan kollegoiden kanssa ajankohtaisista asioista.

Klo 9:30 Palaveri koko konsernia koskettavasta järjestelmäuudistuksesta, jonka projektipäällikkönä työskentelen. Käymme läpi laajasti eri liiketoimintojen tarpeita ja toiveita uudesta järjestelmästä, sekä projektin kokonaistilanteen. Lisäksi sovimme projektin seuraavat toimenpiteet sekä vaadittavat palaverit.

Klo 11:00 Suuntaamme lounaalle yhdessä toimiston väen kanssa. Lounaan jälkeen soitan puheluita, joihin en pystynyt palaverin aikana vastaamaan.

Klo 12:00 Palaveri asiakkuuksien kehittämisestä. Keskustelemme, miten voisimme palvella entistä paremmin asiakkaitamme ja mitä kehittämistarpeita tunnistamme.

Klo 13:00 Kalenterissa vapaata, jolloin on hyvä hoitaa juoksevia asioita sekä valmistautua tuleviin palavereihin. Käyn myös kysymässä talouden asiantuntijoilta mielipiteitä raportointiin.

Klo 14:00 Sähkömarkkinoiden kuukausikatsaus. Palaveri Omavoiman edustajien kanssa, jossa saamme ajankohtaista tietoa sähkömarkkinoiden tilanteesta, jonka avulla voimme palvella paremmin omia asiakkaitamme sekä saamme VSV:n sähkönhankinnan päätöksiin tukea. Omavoiman asiantuntijat osaavat vastata erinomaisesti mieltä askarruttaviin kysymyksiimme.

Klo 15:00 Puheluita asiakkaiden sekä toimittajien kanssa. Käyn verkkojohtajamme kanssa sähkönjakeluun liittyvän ajankohtaiskatsauksen läpi. Päivän päätteeksi tarkastan vielä sähköpostit, seuraavan päivän tapahtumat sekä varmistan, että kaikki päivän tehtävät tuli hoidettua.

Klo 16:00 Lähtö kotiin perheen pariin. Loppupäivä meneekin pienten lasten kanssa leikkiessä ja iltatoimissa. Käyn vielä illalla urheilemassa kavereiden kanssa, kun lapset ovat menneet nukkumaan.

Ajankohtaista

VSV isännöi naisten ykköspesisottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan lauantaina 18.5. Laserkeskus-areenalla klo 17.00. 

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.

VSV-konserni toimii jälleen messujen pääyhteistyökumppanina.

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Laitilalainen Coreplast on yksi seudun merkittävistä toimijoista.