Kaukolämpö

Urakoitsijat ja isännöitsijät

Näin uusit lämmönjakokeskuksen

Kun varaudut ennakolta lämmönjakokeskuksen uusintaan, vältyt mahdollisen laiterikon aiheuttamilta häiriöiltä lämmityksessä ja lämpimän käyttöveden toimituksessa. Aikatauluta ja budjetoi lämmönjakokeskuksen uusinta taloyhtiön pitkän tähtäimen suunnitelmaan (PTS). Näin varmistat, että laiteuusinta on budjetoitu ja aikataulutettu oikea-aikaisesti suhteessa muihin korjauksiin ja saneerauksiin. Lue lisää Motivan sivuilta

Lämmönjakokeskuksen uusinnan yhteydessä kannattaa aina tarkistaa lämmitysjärjestelmän tilanne ja mitoitus sekä optimoida kiinteistön lämmitysjärjestelmän energiatehokkuus.

Patteriverkon perussäätö

Lämmitys on taloyhtiöiden suurimpia kustannuksia. Siksi on tärkeää, että lämmitys toimii tehokkaasti ja tasaisesti ilman turhaa kulutusta tai ylilämmitystä. Lämmitysverkon perussäädöllä varmistetaan, että verkon vesi kiertää jokaisen lämmityspatterin kautta ja lämmitys jakautuu tasaisesti talon eri osissa. Lue lisää Motivan sivuilta

Ilmoituslomake kaukolämpötöistä

Kaukolämpölaitteiden asennustöissä vastaavan työnjohtajan tulee täyttää ilmoituslomake ennen töiden aloittamista.

ILMOITUS kaukolämpölaitteiden asennustöiden vastaavaksi työnjohtajaksi.pdf

Kaapelien näyttöpalvelu

Vakka-Suomen Voima ja VSV-Energia ovat siirtyneet käyttämään Kaivulupa.fi -johtoselvityspalvelua.

Kaivupalvelun kautta saa tietoa kaapeleiden ja johtojen sijainnista maan alla. Kaivualueella saattaa kulkea sähkö-, puhelin- tai tiedonsiirtokaapeleita sekä kaukolämpöputkistoja. Työtapaturmien ja häiriöiden välttämäiseksi kaapelien ja putkien sijainti tulee aina selvittää ennen kaivutöiden aloittamista. Joskus tapaturmia sattuu hyvästä ennakkosuunnittelusta huolimatta. Silloin on tärkeää ottaa viipymättä yhteys vikapalveluumme.

Palvelu toimii osoitteessa kaivulupa.fi ympärivuorokauden. Internetissä toimiva palvelu on maksuton. Lisäksi henkilökohtaista puhelinpalvelua saa arkisin klo 7-17 aikana numerosta 0800 133 544.

Ajankohtaista: Kaukolämpö

Lämmön tuotannossa käytettävien puupolttoaineiden hinta on noussut syksystä 2022 syksyyn 2023 noin 20 %

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Laitilan Lämpö ostaa lokakuussa ensimmäisen biodiesel-kuorman, jonka jälkeen kaikki käytettävä polttoöljy on uusiutuvaa.