VSV-konserni

Sähkönkulutus vähentynyt Vakka-Suomen Voiman verkko-alueella

Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoalueella tammikuun sähkönkulutus väheni 16 % vuoden 2022 tammikuuhun verrattuna. Lämmitystarve oli tammikuussa 2023 noin 7 % alhaisempi kuin vuosi sitten, energiansäästötoimet ja teollisuuden kulutuksen lasku ovat vähentäneet Vakka-Suomen Voiman alueen kulutusta lähes 10 %. Valtakunnallisesti suomalaiset ovat säästäneet sähköä tammikuussa noin viisi prosenttia.

Vakka-Suomen Voima huolehtii sähköverkosta ja Uudenkaupungin, Laitilan, Pyhärannan, Hinnerjoen, Lapin ja Rauman eteläosan sähkönjakelusta. Sähköä siirrettiin Vakka-Suomen Voiman alueella 400 GWh. Vuosittaisessa vertailussa vuonna 2022 sähkönkulutus väheni vuoteen 2021 verrattuna. Vakka-Suomen Voiman taajamista Uudessakaupungissa sähkönkulutus väheni 2,5 %, Laitilassa 3,8 %, Pyhärannassa 2,8 % ja Raumalla 12 %. Loppuvuonna kulutus laski selkeästi enemmän, kun asiakkaat ottivat energiansäästötoimenpiteitä käyttöön.

Oma sähköntuotanto ja kulutuksen seuraaminen on lisääntynyt huimasti

Vuoden 2022 lopulla aurinkosähköjärjestelmiä Vakka-Suomen Voiman sähköverkossa oli liitettynä lähes 900 kappaletta, viime vuoden aikana lisäystä tuli yli 350 järjestelmää. Aurinkosähköjärjestelmien yhteenlaskettu huipputeho aurinkoisena päivänä on yli 7 MW.

Vakka-Suomen Voiman OMA-Raportti kulutuksenseuranta -palvelun käyttäjämäärät ovat lisääntyneet reilusti viimeisen puolen vuoden aikana, palvelussa on käyty noin 90 tuhatta kertaa. Oman kodin kulutuksen ymmärtäminen auttaa pohtimaan energiansäästökohteita. Sähkön kulutusta voi seurata lähes reaaliaikaisesti, eli muutokset kulutuksessa näkyvät palvelussa.

https://vsv.fi/tuotteet-ja-palvelut/oma-raportti

Lisätietoja:
Vakka-Suomen Voima Oy
verkkojohtaja
Juho Jussila
050-3385384

Ajankohtaista

Muistathan, että voit hoitaa energia-asioita ympärivuorokauden sähköisessä asiointipalvelussamme. 

VSV isännöi naisten ykköspesisottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan lauantaina 18.5. Laserkeskus-areenalla klo 17.00. 

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Palvelussa voit seurata sähkönkulutusta, selata laskuja, ottaa kätevästi yhteyttä asiakaspalveluun.

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.