VSV-konserni

Päiväni projektipäällikkönä

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Päätehtävänäni on varmistaa, että Vertek Oy:n Rauman yksikössä kaikki asiat etenevät suunnitellusti. Työni sisältää paljon vuorovaikutusta sekä oman henkilöstön ja urakoitsijoiden kanssa. Toimiva ja avoin tiimityö takaa sen, että menestymme yhdessä.

Työn parhaat puolet?

Laajan toimenkuvan myötä pääsen tekemään erilaisia tehtäviä ja olemaan monessa mukana. Pidän siitä, että saan työskennellä erilaisten ihmisten kanssa niin oman organisaation sisällä kuin alihankkijoiden suuntaan. Hyvät tulokset esimerkiksi neuvotteluissa ja materiaalihankinnoissa tuovat onnistumisen tunteita.

Oma työhistoria?

Olen tullut Vertek Oy:lle ensimmäisen kerran ammattikoulusta työharjoittelijaksi vuonna 2014. Tämän jälkeen olin useampana kesänä ja ennen armeijaa pidemmän pätkän verkostoasentajana. Insinööriopintojen ohessa työskentelin kaapelinäytössä ja kartoitustehtävissä sekä maastosuunnittelijana. Hieman ennen valmistumistani helmikuussa 2020 siirryin työnjohtotehtäviin.

Vakka-Suomen Voima vahvistaa sähköverkkoaan kaapeloimalla vanhoja ilmajohtoja maan alle Raumalla Monnan, Nihattulan, Vasaraisen ja Kortelan alueilla. Urakoinnit tehdään yhteishankkeena Rauman kaupungin kanssa. Urakoitsijana on Vertek Oy.

Klo 6.30 Herätys ja aamutoimien jälkeen kohti Kairakatua.

Klo 7.00 Saapuminen työpaikalle. Asentajille on määritelty päivän työt jo edellisenä päivänä, joten käyn verstaalla vaihtamassa viimeiset kuulumiset ennen kuin he lähtevät työmaille. Samalla otan vastaan uuden kesätyöntekijän.

Klo 7.30 Sähköposteihin vastaamista. Juuri nyt on paljon materiaalien ja kaivuu-urakointien kilpailuttamista ja hankintaa, sekä niihin liittyviä neuvotteluita. Tässä kohtaa alkaa myös läpi päivän jatkuva vuorovaikutus kentän suuntaan.

Klo 9.00 Tauolla kupillinen teetä ja keskustelua tiimin kanssa. Juttuaiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Tauon jälkeen jatkan kesätyöntekijän perehdyttämistä.

Klo 10.00 Aikataulutamme yhdessä työnjohdon kanssa asentajien työtehtäviä. Käymme läpi aloitettavat työmaat ja käynnissä olevien projektien etenemisen. Keskustelemme lupiin, koneisiin ja materiaaleihin liittyvistä asioista.

Klo 11.00 Suuntaamme työnjohtoporukalla Rauman keskustaan lounaalle. Tämän jälkeen on vuorossa ison stadionin valaistukseen liittyvä tarjouslaskenta.

Klo 12.00 Päivän hiljaisin hetki, joten hyvää aikaa tehdä urakoiden valmistelevia töitä. Rauman Energian kanssa käymme kuukausipalaverissa läpi sähköverkkoon liittyviä töitä.

Klo 13.00 Tarkastan ostolaskuja, asentajien työtunteja ja anottuja lomia.

Klo 14.00 Työmaakatselmus työnjohtajien kanssa Vasaraisilla, jossa on menossa yksi Vakka-Suomen Voiman ja Rauman kaupungin maakaapeloinnin yhteishankkeista. Kyseinen kokonaisuus kattaa Vasarainen–Monna–Nihattula-alueet, jonka lisäksi vastaava hanke toteutetaan Kortelassa.

Hanneksen työpäiviin kuuluu muun muassa materiaalien ja kaivuu-urakointien kilpailuttamista ja hankintaa, sekä niihin liittyviä neuvotteluita.

Klo 15.30 Käyn kotiin lähtevien asentajien kanssa kuluneen päivän tapahtumat läpi. Laadin kaivuu-urakoitsijoiden urakkasopimuksia ja niihin liittyviä asiakirjoja.

Klo 16.00 Kodin kautta Narvijärvellä sijaitsevalla mökille remontoimaan. Illalla käyn vielä punttisalilla.

Ajankohtaista

Lämmön tuotannossa käytettävien puupolttoaineiden hinta on noussut syksystä 2022 syksyyn 2023 noin 20 %

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Uudessakaupungissa lyhyt sähkökatko Sannon alueella. Sähköaseman suojauksesta aiheutunut sähkönjakelukeskeytys koski noin 1100 asiakasta. S…

Etsitkö seuraavaa huippumahdollisuutta työurallesi? Meillä on ilo esitellä uusi, täysin päivitetty rekrysivustomme: rekry.vsv.fi   Helppo…