VSV

VSV-konserni

Päiväni kaukolämpöasentajana

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Päätehtäväni on vastata KPA-laitoksen sähkötöistä ja osallistua kunnossapito - ja huoltotöihin. Toisin sanoen vastuullani yhdessä tiimin kanssa on varmistaa lämmöntuotanto eli pitää KPA-laitos käynnissä.

Työn parhaat puolet?

Työn monipuolisuus ja varsin laaja työnkuva. Saa olla mukana erilaisissa projekteissa. Nyt esimerkiksi on käynnissä Savukaasupesuri-projekti ja sen valvontaa. Lisäksi työnantaja on joustava, työkaverit ovat mukavia ja huumori on omaa laatuaan.

Laurin työpiste sijaitsee KPA-laitoksella. Valvomosta seurataan laitoksen ulkoalueita ja itse lämmitysprosessia.

Klo 6.00  Herätys ja töihin lähtö Kalannista Uuteenkaupunkiin Onkakadulla sijaitsevalle KPA-laitokselle.

Klo 7:00 Päivä aloitetaan KPA-laitoksen valvomossa työkavereiden kanssa kuulumisia vaihdellessa. Yhdessä käydään läpi tulevan päivän työt. Kesäajalla KPA-laitoksella ja kaukolämpöverkossa tehdään seisokki- ja huoltotöitä. Lämmityskaudella työt keskittyvät polttoaineen kuljettamiseen ja mahdollisiin korjauksiin.

Klo 7.30 Asiakaskäynti. Uusikaupunkilaisessa kerrostalon lämmönjakohuoneessa suoritetaan venttiilien vaihto. Iän myötä venttiilit olivat jumiutuneet. Talon asiakkaille on ilmoitettu hyvissä ajoin lämpökatkosta. Venttiilien vaihdon yhteydessä huomataan vika alajakokeskuksessa ja siitä ilmoitetaan kiinteistönhoitajalle.

Klo 10:00 Kuun vaihteessa kaikki KPA-laitoksella olevat mittarit tarkastusluetaan raportointia varten. KPA-laitoksella lämmitetään eli tuotetaan kaukolämpöä n. 400 kiinteistöön Uudessakaupungissa, joten seuranta ja raportointi ovat tärkeitä.

Klo 11.00  Päivän paras hetki eli lounastauko.

Klo 12.00 Toimin KPA-laitoksen sähkötöistä vastaavana, joten työlistalla on pieni tarkistus sähköpääkeskuksessa. KPA-laitosta valvotaan vuorokauden ympäri eli asentajilla on viikkopäivistysvuorot. Näin turvataan jatkuva lämmöntuotanto.

Klo 14:00 Lämmityskausi loppui tänä vuonna juhannusviikolla ja syyskuussa se todennäköisesti alkaa, riippuen paljon keleistä eli lämpötilat määräävät. Loppupäivä menee KPA-laitoksen polttoaineen eli hakkeen kuljettamisella polttoainevarastoon.

Klo 15:00 Ennen kotiinlähtöä katsotaan vielä, että kaikki lukemat ja lämpötilat täsmäävät.

KPA-laitos käyttää polttoaineenaan haketta. Laitokselle tuodaan puutavaraa, mikä alihankkijan toimesta haketetaan. Kaupunkilaiset voivat tuoda risunsa ja oksansa KPA-laitokselle haketettavaksi. Kauhalliseen mahtuu 3000 kiloa haketta.

Ajankohtaista

Keskiviikkona 7. päivänä kesäkuuta 2023 kello 14.00 Vakka-Suomen Voima Oy:n kokoustiloissa.

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Satavakka Oy suorittaa Kalanti-Uusikaupunki ja Rauma-Lappi 110 kV:n voimajohtojen lähialueelta johtoa vaarantavan puuston latvasahausta. Toim…

Vakka-Suomen Voima vahvistaa sähköverkkoaan kaapeloimalla vanhoja ilmajohtoja maan alle Raumalla Monnan, Nihattulan, Vasaraisen ja Kortelan alueilla

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiseen matalalämpötilaiseen kauko…