VSV-konserni

Yhteisöllisyyttä ja liikunnallista arkea Jyskeen väreissä

VSV isännöi naisten ykköspesisottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan lauantaina 18.5. Laserkeskus-areenalla klo 17.00. 
Tervetuloa katsomaan jännittävää peliä! 
 


Laitilan Jyske on tärkeä osa kaupungin identiteettiä. Lähes jokainen paikkakuntalainen on edustanut 112-vuotiaan, 11 lajiosaston yleisseuraa eri rooleissa. Pesäpallo liikuttaa noin 300 lasta ja nuorta. VSV on mukana tukemassa seuran toimintaa ja sitä kautta aktiivista arkea.

Kappelimäen koulun kellojen soidessa pesäpallokentän ympärillä alkaa kuhina. Pihalla temmeltävistä lapsista moni kantaa Laitilan Jyskeen värejä. Seuran pesäpallo-osaston puheenjohtaja Sami Mäki ja talousvastaava Sanna Tala tietävät, mikä merkitys kansallislajilla on lasten aktiivisessa liikkumisessa.

  • Päätehtävämme on lasten ja nuorten liikuttaminen. Olen ollut mukana toiminnassa noin 40 vuoden ajan pelaajana ja valmentajana, joten tiedän kuinka hieno laji tämä on, Mäki kertoo.
  • Kyseessä on matalakustanteinen laji, josta saa helposti koko perheen harrastuksen. Osa vanhemmista on mukana toiminnassa, osa käy katsomassa pelejä. Kaikilla on tärkeä rooli ja jatkumot ovat pitkiä, Tala lisää.

Jyskeellä on jäseniä yhteensä noin 1200. Pesäpallokentällä liikkuu noin 300 lasta ja nuorta, mikä on noin 8500 asukkaan kaupungissa iso määrä. Joukkuetoimintaa on tytöille ja pojille.

Pesäpalloaktiivit Sanna Tala ja Sami Mäki

Puitteet kunnossa, katettu katsomo toiveena

Hyvin hoidetussa ja jatkuvasti kehittyvässä seurassa nautitaan myös menestyksestä. Naisten Ykköspesis- ja Suomensarja- joukkueet sekä tyttöjen Superpesis-joukkue ovat pelanneet tällä kaudella pudotuspelejä.

  • Olemme järjestäneet useita alueleirejä, jotka ovat olleet isoja ponnistuksia, mutta ne ovat myös turvanneet meidän talouttamme. Tytöissä on tullut menestystä ja uskon, että poikapuolellakin sitä alkaa tulemaan, Mäki sanoo.

Laitila tunnetaan siitä, että se mahdollistaa alueen asukkaille mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen. Vaikka pesäpallokentälläkin puitteet ovat kunnossa, on katse suunnattu eri osa-alueiden kehittämiseen.

  • Uusi monitoimihalli on tärkeä lisä, sillä pystymme hyödyntämään sitä talvikauden harjoitteluun. Urheilukentän lisäksi käytössämme on Valkojärven kenttä, jota ilman olisimme pulassa, sillä meillä on kesäkaudella yli 100 ottelutapahtumaa, Mäki sanoo.

Yhteisöllisyyden vaalimista

Vapaaehtoisilla on merkittävä rooli päivittäisessä toiminnassa. Esimerkiksi valmennuksesta, huoltotehtävistä ja erilaisista talkootoimista huolehtivat usein pelaajien sukulaiset.

  • Vapaaehtoiset ovat elinehto, ilman heitä emme pystyisi pyörittämään arkea. Myös yhteistyö Laitilan kaupungin kanssa on tärkeää. Täällä yhteisöllisyys elää vahvana, ja haluamme vaalia ja viedä sitä eteenpäin, Mäki sanoo.

Toinen elinehto paikalliselle urheiluseuralle ovat yhteistyökumppanit. Ilman yritysten tukea ei toimintaa kyettäisi pyörittämään näin korkealla tasolla. VSV on yhtenä pääyhteistyökumppanina tukemassa lasten ja nuorten pesäpalloilua.

Ajankohtaista

VSV isännöi naisten ykköspesisottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan lauantaina 18.5. Laserkeskus-areenalla klo 17.00. 

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.

VSV-konserni toimii jälleen messujen pääyhteistyökumppanina.

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Laitilalainen Coreplast on yksi seudun merkittävistä toimijoista.