VSV-konserni

VSV-Energia on tehnyt hiilidioksidivapaan kaukolämmön toimitussopimuksen Valmet Automotiven kanssa

VSV-Energia Oy ja Valmet Automotive ovat allekirjoittaneet sopimuksen hiilidioksidivapaan kaukolämmön toimittamisesta Uudenkaupungin autotehtaalle. Sopimus on voimassa vuoteen 2030 saakka.

Autotehtaan tavoitteena on hiilineutraali tuotanto vuoden 2021 loppuun mennessä, jolloin paikallisesti tuotettu hiilidioksidivapaa kaukolämpö edesauttaa tavoitteen saavuttamista. Kaukolämpö tuotetaan puuhakkeella, teollisuuden hukkalämmöillä ja biokaasulla, ja sen hiilidioksidivapaa tuotanto verifioidaan vuosittain kolmannen osapuolen toimesta.

  • VSV-Energia Oy:n pitkäaikainen yhteistyö Valmet Automotiven kanssa on erittäin tärkeää myös kaukolämpöyhtiöllemme. Hiilidioksidivapaan lämmön tuotanto on ollut tavoitteenamme jo pitkään ja nykytilanne antaakin mahdollisuuden solmia poikkeuksellisia tämän kokoluokan hiilidioksidivapaan lämmön toimitussopimuksia, kertoo VSV-Energian tuotantojohtaja Mika Salo.

Hiilidioksidivapaan kaukolämmön käyttöönotto auttaa merkittävästi autotehdasta hiilineutraalin tuotannon saavuttamisessa.

  • Hiilineutraali tuotanto on Valmet Automotivelle ensiarvoisen tärkeä tavoite. Pyrimme toimialamme johtavien kestävän kehityksen yritysten joukkoon, ja fossiilivapaan sähkön ja kaukolämmön myötä autotehdas lähestyy hiilineutraalia tuotantoa jopa suunniteltua nopeammin, kertoo Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Suomessa ollaan edelläkävijöitä hiilidioksidivapaan kaukolämmön toimittamisessa teollisuuden tarpeisiin.

Uudenkaupungin kaukolämmöstä on tehty ympäristöystävällistä systemaattisesti jo useiden vuosien ajan. Uudessakaupungissa on käytetty 20 M€ rahaa kaukolämmön tuotannon hiilineutraaliuden edistämiseen. Viimeisempänä toimenpiteenä oli turpeesta luopuminen 31.5.2020.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja
Mika Salo
050-5988 614

Vuonna 2015 käynnistynyt kiinteää polttoainetta käyttävä lämpölaitos on ollut yhtiön kaikkien aikojen suurin investointi, jonka ansiosta kaukolämmön hiilidioksidipäästöt putosivat merkittävästi.

Ajankohtaista

Aila-myrskyn tuhojen korjaamiset jatkuvat Vakka-Suomen Voiman sähköverkon alueella. Asiakkaita on sähköttä noin 50. Viankorjaustöitä ollaan t…

Aila-myrskyksi nimetty syysmyrsky aiheutti runsaasti sähkönjakelun keskeytyksiä Vakka-Suomen Voiman sähköverkon alueella torstaina 17.9.2020.…

Vakka-Suomen Voiman sähköverkon alueella perjantaiaamulla on alle 500 asiakasta sähköttä. Torstai-illan ja perjantain välisenä yönä ollaan sa…

Vakka-Suomen Voiman sähköverkon alueella torstai-iltapäivällä on noin 3500 asiakasta ilman sähköjä. Olosuhteet ovat haastavat ja viankorjauks…