VSV-konserni

Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoon on liitetty yli 1000 aurinkosähköjärjestelmää

Aurinkoenergia on kiinnostanut niin kuluttajia kuin yrityksiä jo pidemmän aikaa. Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoon on liittynyt kiihtyvään tahtiin aurinkosähkön tuottajia vuodesta 2015 ja 1000 aurinkosähköjärjestelmän rajapyykki täyttyi huhtikuussa. Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoon liitettyjen aurinkosähköjärjestelmien maksimituotantoteho on jo yli 9000 kW. Aurinkoisena päivänä asiakkaat siirtävät sähköverkkoon päin huomattavan määrän aurinkosähköä.

Mitä kannattaa huomioida aurinkosähköjärjestelmän hankintaa suunniteltaessa?

Asiakas saa parhaimman hyödyn aurinkosähköjärjestelmästä, kun se mitoitetaan vastaamaan mahdollisimman hyvin kiinteistön omaa sähköntarvetta. Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen vaatii sähköalan ammattilaisen, joka tekee kytkennät ja toteuttaa asennukset. Liittimet ja johtimet on suojattava katolla. Asennuksesta pitää toimittaa käyttöönottopöytäkirja asiakkaalle. Aurinkosähkön ylijäämästä kannattaa tehdä sopimus sähkönmyyjän kanssa.

Mitä tietoa sähköverkkoyhtiö tarvitsee asiakkaan aurinkosähköjärjestelmästä?

Joko järjestelmän asennuksesta vastaava sähköurakoitsija tai asiakas toimittaa verkkoyhtiölle mikrotuotannon yleistietolomakkeen. Verkkoyhtiö perustaa omaan järjestelmäänsä tuotantokäyttöpaikan, ohjelmoi mittarin tuotantoa varten ja järjestelmälle annetaan käyttöönottolupa.

Lisätietoja tuotannon verkkoon liittämisestä löytyy nettisivuiltamme:
https://vsv.fi/sahkoverkko/tuotannon-liittaminen-verkkoon

VSV-konserni – Huolehdimme laadukkaan sähkön saatavuudesta sekä valvomme sähköverkon tilaa ympäri vuorokauden, jotta sinulla riittäisi virtaa arjen pyörittämiseen. Oli sitten myrsky tai tyven.

Lisätietoja:
Vakka-Suomen Voima Oy
sähköverkkojohtaja
Juho Jussila
050-3385 384
 

Ajankohtaista

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.

VSV-konserni toimii jälleen messujen pääyhteistyökumppanina.

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Laitilalainen Coreplast on yksi seudun merkittävistä toimijoista.

Uudessakaupungissa oli viime yönä keskijännitekaapelivika, joka aiheutti sähkönjakelukeskeytyksen noin 1500 asiakkaalle. Kaapelivika saatiin…