VSV

VSV-konserni

Uudenkaupungin kaukolämmön vuosi 2020

Vuoden 2020 aikana oli lämpöyhtiön näkökulmasta useita haasteita; kaikkia koskeva koronapandemia vaikutti lämmön myyntimääriin erityisesti yrityksien osalta. Vuosi oli 20 % keskimääräistä lämpimämpi, joten myyntimäärä jäikin 16 prosenttia budjetoidusta. Kyseessä oli taloudellisesti haasteellinen vuosi.

Uudenkaupungin kaukolämmön hintaa on pystytty pitämään edullisella tasolla jatkuvalla prosessien kehittämisellä vuodesta toiseen. Vuonna 2021 kaukolämmön hinta on edelleen yli 10 % halvempaa kuin kaukolämpö Suomessa keskimäärin.

Uudessakaupungissa kaukolämpö on ympäristötietoisen valinta. Pitkäaikaisten investointien ja kesällä 2020 lopetetun turpeen polton ansiosta Uudenkaupungin kaukolämmöstä on tullut lämpöyhtiöiden edelläkävijöitä puhtaan lämmön tuottamisessa.

Vuoden 2020 viimeisen neljän kuukauden hiilidiodioksidivapaan lämmön osuus olikin yli 98,5 % kaikesta lämmöstä.

VSV-Energia on jo pitkään halunnut hyödyntää teollisuuden hukkalämpöjä. Vuonna 2020 kaikesta lämmöstä 43 % hankittiin ulkopuolisilta toimijoilta.

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Lähes puolet kaikkien rakennusten tarvitsemasta lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä tehdään kaukolämmöllä. Asiakkaat arvostavat kaukolämpöä kilpailukykyisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien kuten toimitusvarmuuden ja helppokäyttöisyyden takia. Uudisrakennuksista 75 % valitsee kaukolämmön juuri edullisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja
Mika Salo
050-5988 614

Ajankohtaista

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.

Meille tarvitaan tänäkin vuonna useampia reippaita tyyppejä töihin.

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Vakka-Suomen Voima tarjoaa vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu).

Joulukuussa laskutetuissa eli marraskuuta koskevissa kaukolämpölaskuissa on asiakkailta laskutettu virheellisesti perusmaksu kahteen kertaan.…

Mitä toimenkuvaasi kuuluu? Päätehtäväni on vastata KPA-laitoksen sähkötöistä ja osallistua kunnossapito - ja huoltotöihin. Toisin sanoen v…