VSV-konserni

Kivikylän lihapyöryköitä valmistuu nyt aurinkoenergialla

Kivikylän Kotipalvaamo on hankkinut 248 kWp:n aurinkovoimalan eli 800 aurinkopaneelin suuruisen järjestelmän Säkylän lihapyörykkätehtaansa katolle. Hanke on Kivikylälle merkittävä siirto kohti hiilineutraalimpaa tuotantoa. Aurinkopaneelit asennettiin viime viikolla. Aurinkosähköjärjestelmän toimittaja on yritys- ja teollisuusjärjestelmiin erikoistunut VSV-Energia Oy.

  • Kymmenen vuotta sitten vastaavia hankkeita ei oltaisi otettu tosissaan, mutta nykypäivänä energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeitä arvoja. Kuluttajat ovat myös nykyään tietoisempia vastuullisuudesta ja valinnoillaan ohjaavat yrityksiä vastuullisempaan toimintaan. Myös kokeilunhalu ohjasi tekemään hankintapäätöksen, toteaa Kivikylän Kotipalvaamon toimitusjohtaja Jari Laihonen.

Aurinkojärjestelmäkauppaan kuuluu tuotannon seuraaminen etänä, jolloin aurinkojärjestelmän toimittaja huolehtii aurinkovoimalan toimivuudesta etävalvonnan avulla. Järjestelmän avulla myös tuotantoa pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti.

  • VSV-Energian aurinkovoimalan etävalvontaa hoitaa asiantuntijat, jolloin mahdolliset häiriötilanteet tai ongelmat pystytään ratkaisemaan nopeasti, VSV-Energian Mika Salo kommentoi.

Aurinkosähköjärjestelmän arvioitu vuotuinen tuotto on 204 MWh, joka vastaa noin 10 omakotitalon sähkönkulutusta. Katselmoinnilla ja yhdessä tehdyillä laskelmilla päästiin parhaimpaan mahdolliseen aurinkovoimalaratkaisuun. Aurinkovoimala toimii hyvänä esimerkkinä uusiutuvan energian lisäämisessä teollisessa ympäristössä.

  • Näiden hankkeiden myötä saavat monet uudet ja tulevat hankkeet uskoa hiilijalanjäljen pienentämiseen aurinkovoimalan avulla, iloitsee VSV:n myyntipäällikkö Juha Ahokas.

Lihapyöryköiden makuun aurinkoenergia ei tule vaikuttamaan, ainakaan negatiivisesti.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja
Jari Laihonen
Kivikylän Kotipalvaamo
puh: 0400-722448

Tuotantojohtaja
Mika Salo
VSV-Energia Oy
puh: 050-5988614

Myyntipäällikkö
Juha Ahokas
puh:040-7324747
VSV

 

Ajankohtaista

Muistathan, että voit hoitaa energia-asioita ympärivuorokauden sähköisessä asiointipalvelussamme. 

VSV isännöi naisten ykköspesisottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan lauantaina 18.5. Laserkeskus-areenalla klo 17.00. 

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Palvelussa voit seurata sähkönkulutusta, selata laskuja, ottaa kätevästi yhteyttä asiakaspalveluun.