VSV

VSV-konserni

Avustus matalalämpötilaiseen kaukolämpöön siirtymiseksi asuinrakennuksille

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiseen matalalämpötilaiseen kaukolämpöön soveltuviksi. Avustuksella on jatkuva haku ja sitä myönnetään vuosittain niin kauan kuin määrärahaa riittää. Avustuksen määrä vuodelle 2023 on yhteensä 10 miljoonaa euroa.

VSV-Energialla on suunnitteilla matalalämpötilaiseen kaukolämpöön siirtyminen, mikä on edellytys tuen saamiselle. Energiateollisuuden uusi tavoite on, että kaikkien asiakaslaitteiden mitoituslämpötila on 90 astetta vanhan 115 asteen sijasta. Kaukolämpöveden lämpötilan laskeminen 90 asteeseen edesauttaisi useimpien hukkalämpölähteiden käyttöä, mikä parantaisi kaukolämmön ympäristöystävällisyyttä. Sekä mahdollistaisi paremmin erilaiset hybridiratkaisut asiakkailla.

ARA:n avustus on tarkoitettu asuinrakennusten olemassa olevien kaukolämpölaitteistojen uusimiseen. Avustettavien kaukolämpölaitteistojen tulee mahdollistaa ns. matalalämpötilaisen kaukolämmön käyttö. Avustettavia ovat lämmönvaihtimet, joiden mitoituksen perusteena oleva kaukolämmön tuloveden lämpötila on enintään 90 celsiusastetta.

VSV-Energia on käynyt läpi kaikkien asiakkaiden lämmönvaihtimet ja saanut selville ne asiakkaat, joille tuen saaminen on mahdollista.

VSV-Energian asiakkaat voivat pyytää VSV-Energialta eli kaukolämmön toimittajaltaan lausunnon matalalämpötilaiseen kaukolämpöön siirtymisen avustukseen. Lisätietoja 

Lisätietoja:
VSV-Energia Oy
Kaukolämpöpäällikkö
Mari Vikman
044-5656 574

Ajankohtaista

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiseen matalalämpötilaiseen kauko…

Keskiviikkona 7. päivänä kesäkuuta 2023 kello 14.00 Vakka-Suomen Voima Oy:n kokoustiloissa.

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.