VSV-konserni

Aila-myrsky osui voimakkaasti Vakka-Suomen Voiman alueelle

Aila-myrskyksi nimetty syysmyrsky aiheutti runsaasti sähkönjakelun keskeytyksiä Vakka-Suomen Voiman sähköverkon alueella torstaina 17.9.2020. Pahimmillaan sähköttömiä asiakkaita oli torstaina yli 8000. Tilanne on perjantaihin mennessä saatu rauhoitettua, vaikka viankorjaus jatkuukin yli viikonlopun.

Poikkeuksellisen kova syysmyrsky osui Vakka-Suomen alueelle erittäin voimakkaasti. Rannikkoalueella kovan tuulen varoitus oli 35 metriä sekunnissa. Tuulet pohjoissuunnasta, märkä maa ja puissa olevat lehdet edesauttoivat huomattavaa tuhoa.

Sähköttömiä asiakkaita VSV:n sähköverkossa on perjantai aamuna noin 500. Suurin osa sähköttömistä käyttöpaikoista ovat kesämökkejä, mutta muutamia vakituisen asumisen käyttöpaikkoja on kärsinyt pahasti ja on vielä sähköittä. Vakituisten asukkaiden käyttöpaikkoihin pyritään palauttamaan sähköt ensisijaisesti.

Helikopteri on tarkastanut vikapaikkoja sähköverkon alueella. Työryhmät jatkavat viankorjaustöitä viikonlopun yli ja saaristoon on perjantain aikana myös lähdössä viankorjausryhmiä. Keskijänniteverkon arvioidaan tulevan korjatuksi perjantain aikana. Pienjänniteverkon viankorjaukset jatkuvat viikonloppuna ja ensi viikolla.

Myrskytuhojen korjaustöihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 70 henkeä VSV:n ja Vertekin henkilöstöstä. Maastossa työryhmiä on ollut liikkeellä noin 50 henkeä.

Yli 12 tunnin keskeytyksistä hyvitetään sähkömarkkinalain mukaiset vakiokorvaukset asiakkaille automaattisesti lokakuun laskutuksen yhteydessä.

Edelleen haluamme muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on sähköammattilaisten työtä. Jos huomaat sähkölinjalle kaatuneen puun tai vaaratilanteen, tee meille vikailmoitus.

Vikapalvelumme auttaa numerossa 020 6066 133 ja nettisivujemme kautta pystyy tekemään vikailmoituksen: https://vsv.fi/sahkoverkko/vikailmoitus

Reaaliaikainen sähkökatkotilanne seurattavissa keskeytyskartassamme: http://keskeytyskartta.vsv.fi

Ajankohtaista

Vakka-Suomen Voiman sähköverkon kehittämissuunnitelma on luettavissa ja kommentoitavissa 17.5.-16.6. välisenä aikana.  Toimintaympäristömme…

Oletko taloushallinnon osaaja tai haluatko kehittyä sellaiseksi? Etsitkö monipuolista työnkuvaa, jossa pääset oppimaan ja kehittymään taloude…

Vuosikertomuksemme on luettavissa pdf-tiedostona:  VSV vuosikertomus 2021.pdf

Mitä toimeenkuvaasi kuuluu? Päätehtävänä on vastata verkon suunnittelusta, uudisrakentamisesta, verkon rakennuttamisesta sekä urakoiden ha…