VSV-konserni

Vakka-Suomen Voima maksaa Aila-myrskyn vakiokorvaukset automaattisesti lokakuun laskutuksen yhteydessä

Aila-myrskyksi nimetty syysmyrsky aiheutti runsaasti sähkönjakelun keskeytyksiä Vakka-Suomen Voiman sähköverkon alueella torstaina 17.9.2020. Pahimmillaan sähköttömiä asiakkaita oli torstaina yli 8000 ja korjaukset jatkuivat vielä seuraavalle viikolle. Vikailmoituksia sähkölinjoilla makaavista puista tulee edelleen ja niitä poistetaan järjestyksessä. Kaiken kaikkiaan sähkölinjoilla oli VSV:n verkossa yli 1000 kaatunutta puuta.

Poikkeuksellisen kova syysmyrsky osui Vakka-Suomen alueelle erittäin voimakkaasti. Rannikkoalueella myrskypuuskat olivat 35 metriä sekunnissa. Tuulet pohjoissuunnasta, märkä maa ja puissa olevat lehdet aiheuttivat huomattavaa tuhoa. Myrskytuhojen korjaustöihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 70 henkeä VSV:n ja Vertekin henkilöstöstä. Maastossa työryhmiä oli liikkeellä noin 50 henkeä.

Yli 12 tunnin keskeytyksistä hyvitetään sähkömarkkinalain mukaiset vakiokorvaukset asiakkaille automaattisesti lokakuun laskutuksen yhteydessä. Vakiokorvaus lasketaan vuosittaisen sähkön siirtomaksun perusteella keskeytyksen pituuden mukaan. Vakiokorvauksia hyvitetään yli 3000 asiakkaalle.

Vakiokorvauksen määrä loppukäyttäjän vuotuisesta siirtopalvelumaksusta on:

  1. 10 %, kun keskeytysaika on ollut vähintään 12h mutta vähemmän kuin 24h
  2. 25 %, kun keskeytysaika on ollut vähintään 24h mutta vähemmän kuin 72h
  3. 50 %, kun keskeytysaika on ollut vähintään 72h mutta vähemmän kuin 120h
  4. 100 %, kun keskeytysaika on ollut vähintään 120h mutta vähemmän kuin 192h
  5. 150 %, kun keskeytysaika on ollut vähintään 192h mutta vähemmän kuin 288h
  6. 200 %, kun keskeytysaika on ollut vähintään 288h

Loppukäyttäjälle kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä on kuitenkin enintään 200 prosenttia vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2 000 €.

Vakiokorvaus on korvaus asiakkaalle pitkästä sähkökatkosta. Pitkistä keskeytyksistä aiheutuneista välillisistä vahingoista emme ole korvausvelvollisia. Väilillisiin vahinkoihin luetaan mm. pakasteiden sulaminen.

Tietoa korvauksista Energiateollisuus ry:n sivuilta

Haluamme edelleen muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on sähköammattilaisten työtä. Jos huomaat sähkölinjalle kaatuneen puun tai vaaratilanteen, tee meille vikailmoitus.

Vikapalvelumme auttaa numerossa 020 6066 133 ja nettisivujemme kautta pystyy tekemään vikailmoituksen: https://vsv.fi/sahkoverkko/vikailmoitus

Reaaliaikainen sähkökatkotilanne seurattavissa keskeytyskartassamme:

http://keskeytyskartta.vsv.fi

Elokuun lopussa kaikille aktivoidussa (asiakkaiden, joiden numero on ollut asiakastietojärjestelmässä tai asiakas itse ei ole halunnut palvelua peruuttaa) Katkovahti-palvelussa havaittiin kapasiteettiongelmia Aila-myrskyn aikana. Poikkeuksellinen määrä sähkökatkoja ylitti palvelun viestirajat. Ongelma on palveluntarjoajamme kanssa selvitetty. Pahoittelemme palvelussamme esiintynyttä ongelmaa.

Ajankohtaista

Muistathan, että voit hoitaa energia-asioita ympärivuorokauden sähköisessä asiointipalvelussamme. 

VSV isännöi naisten ykköspesisottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan lauantaina 18.5. Laserkeskus-areenalla klo 17.00. 

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Palvelussa voit seurata sähkönkulutusta, selata laskuja, ottaa kätevästi yhteyttä asiakaspalveluun.

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.