VSV-konserni

Puhdasta kotimaista energiaa arkeen ja lautaselle

Teksti: Marko Östman
Kuvat: Rami Nummelin, Essi Jokela 

Puhdasta kotimaista energiaa arkeen ja lautaselle

Hyvä huominen luodaan kestävillä puhtaan energian ratkaisuilla. VSV-konserni ja ProAgria ovat toteuttaneet energiayhtiön toimialueen maanviljelijöille kyselyn, jonka tavoitteena on selvittää kiinnostus oman tilansa hiilijalanjäljen selvittämiseen.

Luonto luo itseään uudestaan, mutta ei siihen tahtiin, että voisimme huoletta kuluttaa sen varoja. VSV-konserni kehittää kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja arjessaan, ja yksi tärkeä kumppani on maatalouden ja maaseudun yrittäjien asiantuntijapalveluita tarjoava valtakunnallinen neuvontaorganisaatio ProAgria.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa toimii yksi ProAgrian kahdeksasta alueellisesta keskuksesta. Toiminnan missiona on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa. Tämä näkyy myös energiasektorilla, johon ProAgria Länsi-Suomikin vahvasti panostaa.

  • Energiaa tarvitaan ympäröivän infrastruktuurin pyörittämiseen, mutta yhtä lailla sitä tarvitsee ihminen. Tällöin puhutaan terveellisestä ja puhtaasta ravinnosta. Olemme omalta osaltamme mahdollistamassa, että saamme syödä kotimaista, laadukasta ja vähemmän lisäaineita sisältävää ruokaa, panostaen ympäristön, tekijöiden ja loppukäyttäjien hyvinvointiin, bioenergia-asiantuntija Manu Hollmén kertoo.
Manu Hollmén toimii ProAgria Länsi-Suomen bioenergia-asiantuntijana.

ProAgrian arjessa korostuvat vastuullisuus, edelläkävijyys ja aito halu parempien huomisen ratkaisujen kehittämiseen. Laajemmassa kuvassa ProAgrian toiminta näkyy maatilojen parempana menestyksenä ja toimintojen laajentumisena.

Energiasektorin toiminnot keskittyvät pääsääntöisesti sähköön ja lämpöön. ProAgrialta voi ostaa neuvontapalveluita esimerkiksi aurinkosähköhankinnan suunnitteluun ja sen päätteeksi laadittavan investointitukihakemuksen tekemiseen.

  • Tällä hetkellä panostetaan monin paikoin hakkeen ja aurinkosähkön kaltaisiin kotimaisiin, huoltovarmempiin ja edullisempiin polttoaineisiin. Teemme yhteistyötä paikallisten energiayhtiöiden kanssa, jotka ovat varmoja ja luotettavia toimijoita.

Kotimaisten viljelijöiden asialla

Vuoden 2024 tammikuussa tahot toteuttivat seudun maataloustoimijoille kyselyn hiilineutraaliudesta sekä hiilijalanjälki-ilmastoindikaattorin hyödyntämisestä maataloudessa.

  • Kartoitimme esimerkiksi kiinnostusta tutkia oman tilan hiilijalanjälkeä sekä mielenkiintoa siihen liittyvään työkaluun. Haluamme mahdollistaa helppokäyttöisen ja räätälöidyn laskentatyökalun, joka vastaa käyttäjien tarpeita ja jonka käyttö vie mahdollisimman vähän aikaa maatilojen varsinaisesta työstä, VSV:n myyntipäällikkö Juha Ahokas kertoo.

Useat elintarvikealan toimijat edellyttävät tuottajiltaan entistä enemmän erilaisia kestävän kehityksen mukaisia energiatehokkuutta tehostavia toimia. VSV ja ProAgria ovat siis kotimaisten maanviljelijöiden asialla.

Tutustu ProAgrian toimintaan tarkemmin osoitteessa www.proagria.fi/lansi

Ajankohtaista

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.

VSV-konserni toimii jälleen messujen pääyhteistyökumppanina.

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Laitilalainen Coreplast on yksi seudun merkittävistä toimijoista.

Uudessakaupungissa oli viime yönä keskijännitekaapelivika, joka aiheutti sähkönjakelukeskeytyksen noin 1500 asiakkaalle. Kaapelivika saatiin…