VSV-konserni

OptiLämmmön älykkyys tuo säästöä kaukolämmön kustannuksiin

VSV-Energian OptiLämpö-palvelu tuo älyn kaukolämpöön. OptiLämpö on taloon asennettava lämmönkulutuksen optimointijärjestelmä, jonka myötä jokaiseen huoneistoon tulee oma lämmön ja kosteuden mittaus.

  • OptiLämmön myötä lämpötilan säätämisessä otetaan ulkolämpötilan lisäksi huomioon asuntojen lämpötilat ja koko talon yksilölliset ominaisuudet. Sitä kautta saavutetaan merkittäviä säästöjä energia- ja tehokustannuksissa, kun ei lämmitetä turhaan, VSV-Energian liiketoimintajohtaja Mika Salo selvittää.

OptiLämpö tekee kaukolämmöstä entistäkin edullisemman, mukavamman ja ympäristöystävällisemmän.

  • OptiLämpö on asennettu useamoaan kohteeseen Uudessakaupungissa ja hyödyt ovat selkeät. OptiLämpö tuo tehomaksuun arviolta 10 prosentin säästön ja energiamaksuun jopa 20 prosenttia. Säästö on niin merkittävä, että takaisinmaksuaika pysyy varsin kohtuullisena, keskimäärin noin 5 vuodessa, Salo sanoo.

Ensimmäinen OptiLämpö-kohde oli kiinteistöosakeyhtiö Sorvakon kerrostalo Uudessakaupungissa.

Rami Arola (vas.) ja Kimmo Alitalo ovat mielenkiinnolla seuranneet OptiLämmön tuomia hyötyjä Uudessakaupungissa.
  • OptiLämpöön on päädytty erityisesti taloudellisista syistä. Järjestelmä mahdollistaa asuntokohtaisen lämpötilan seurannan ja sitä kautta saadaan taloudellisten etujen lisäksi asumismukavuutta lisää, isännöitsijä Kimmo Alitalo sanoo.

Kiinteistöosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Rami Arola kiittelee kaukolämmön vaivattomuutta, helppokäyttöisyyttä ja luotettavuutta.

  • Kaukolämmön hyviä puolia lisää se, että kaukolämpöyhtiö pystyy nyt etänä valvomaan järjestelmän toimivuutta ja he voivat reagoida mahdollisiin poikkeamiin, mikä takaa tasaisen asumismukavuuden, Arola sanoo.

Isännöitsijä Alitalolla on kerrottavanaan esimerkki etävalvonnan hyödystä jo tältä kesältä. Kaukolämpöyhtiö havaitsi poikkeaman kesäsulun toiminnassa. Ilman havaintoa viileämpinä kesäöinä olisi kulutettu turhaan lämpöä.

Rami Arolan ja Kimmo Alitalon haastattelu:

Juttu julkaistu alunperin Omaa Voimaa -lehdessä 2/2018.

Ajankohtaista

Vakka-Suomen Voima tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä eten…

Koostimme vinkkejä ja muistilistaa myrskyyn varautumisesta: Palvelemme vikapalvelunumerossa 020 6066 133 ympäri vuorokauden Normaalitil…

Omavoiman elokuun sähkölaskuille on valitettavasti päässyt mukaan pieni virhe. Virheellisten laskujen määrä on noin 6000 ja virheellisissä la…