VSV

VSV-konserni

Lintujen kevätmuutto on aiheuttanut lyhyitä sähkökatkoja

Viime viikkoina on sähköverkossamme ollut runsaasti ”räpsyjä” eli lyhyitä sähkökatkoja. Nämä ovat muuttolintujen aiheuttamia katkoksia, kun linnut lentävät ilmajohtoja päin ja automaattinen suojaus laukaisee sähköt pois.

Joutsenien ja hanhien määrä Suomessa on vuosi vuodelta lisääntynyt ja on nyt erityisen runsas. Lintujen päämuuttoreitti kulkee VSV:n sähköverkkoalueen yli  keväällä sekä syksyllä. Tänä vuonna lisähaasteen on tuonut takatalvi, joka on hidastanut lintujen siirtymistä pesimäalueilleen.

Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutunutta haittaa ja pyrimme löytämään keinoja, joilla saadaan lyhyitä keskeytyksiä vähennettyä. Paras keino on maakaapelointi, mutta kaikkia riskikohtia emme lyhyellä aikataululla saa valitettavasti kaapeloitua. Toinen hyvä keino on lisätä lintuvaroittimia riskikohtiin, niillä on saatu autettua lintuja havaitsemaan linjat riittävän ajoissa ja törmäyksiä estettyä. Pyydämmekin asiakkaidemme apua tällaisten kohteiden löytämisessä. Kertokaa meille, jos tiedätte paikkoja, missä linjojen lähellä on joutsen- tai hanhiparvia. Näin voimme turvata linnuille turvallisemmat muuttoreitit ja parannamme toimitusvarmuutta. 

Lintuvaroittimien paikkaehdotukset voi ilmoittaa käyttöpäälliköllemme Mikko Heinoselle (02) 8506 301 tai sähköpostilla mikko.heinonen(at)vsv.fi. 

Muuttolintujen lentoreitit osuvat Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoalueelle
(birdlife.fi)

Ajankohtaista

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiseen matalalämpötilaiseen kauko…

Keskiviikkona 7. päivänä kesäkuuta 2023 kello 14.00 Vakka-Suomen Voima Oy:n kokoustiloissa.

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.