VSV-konserni

Hukkalämpöjen hyödyntämisen edelläkävijä

Poikkeuksellisen lämmin vuosi ja COVID19-virus vaikuttivat VSV-Energian liiketoimintaan. Maailmanlaajuisen pandemian myötä osa alueen toimijoista joutui keskeyttämään hetkellisesti tehtaidensa tuotannon.

 • Näistä johtuen vuosi oli haasteellinen niin liikevaihdollisesti kuin tuloksellisestikin. Lämmin vuosi vaikutti suoraan kaukolämmön myyntiin ja laski Suomessa sähkön hinnan todella alas, VSV-Energian liiketoimintajohtaja Mika Salo kertoo. 

Haasteiden vastapainoksi vuoteen mahtui runsaasti myös positiivisia asioita.

 • Luovuimme turpeen poltosta ja loppuvuoden aikana uusiutuvien energialähteiden osuus oli jo yli 98 prosenttia. Hiilidioksipäästömme puolittuivat vuodesta 2019 vuoteen 2020.

Suomessa on tavoitteena hyödyntää mahdollisimman paljon teollisuuden hukkalämpöjä. VSV-Energialla kaikesta lämmön hankinnasta tätä on peräti 40 %.

 • Ostamme alueen eri toimijoilta hukkalämpöä. Olemme tehneet tällä saralla hyvää työtä jo viimeisen kymmenen vuoden ajan. Keskimäärin Suomessa hukkalämpöjen osuus kaukolämpöyrityksissä on n . 11 %, eli me olemme tietyllä tapaa edelläkävijöitä.

ILMASTOINDIKAATTORILLA HIILIJALANJÄLKI MINIMIIN

VSV-Energia panostaa strategiansa mukaisesti hiilidioksidivapaaseen sähköntuotantoon. 

 • Kyröskosken Voima kasvatti vesivoiman tuotantoaan muun muassa sateisen syksyn ansiosta . Tuotanto oli 25 % suurempi verrattuna keskimääräiseen tuotantovuoteen, Salo sanoo.
   
 • Olemme mukana Norjassa Boenfossin ja Stardalenin uusien vesivoimalaitosten toiminnassa. Ensin mainitussa omistusosuutemme on 26 prosenttia ja jälkimmäisessä 20 prosenttia. Molempien tuotannot käynnistyivät joulukuussa 2020.

Uutena palveluna on yrityksille tarjolla ilmastoindikaattori, jolla lasketaan yksityiskohtaisesti hiilijalanjälkeen vaikuttavat tekijät.

 • Teetimme laskelman ensin omalle konsernillemme ja asetimme sen mukaan tavoitteet hiilijalanjäljen vähentämiseksi. Lisäksi teimme viime vuonna vastaavan Uudenkaupungin satamalle. Ilmastoindikaattori kertoo tarkkaan, mistä tekijöistä hiilijalanjälki muodostuu. Näin se antaa yrityksille mahdollisuuden miettiä tapoja pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Taloyhtiöille toteutettava olosuhdepalvelu OptiLämpö jatkoi suosiotaan.

 • Optimoimme kiinteistön huoneistojen lämpötiloja niin, että ne olisivat mahdollisimman tasaiset. Samalla optimoimme kulutusta, jolloin lämmöntarve pienenee jopa 10 %. Tällä hetkellä palvelussa on mukana 20 taloyhtiötä, Salo taustoittaa.
   
 • Lanseerasimme myös kaukolämpölaitteiston katselmuspalvelun, jossa käymme kerran vuodessa tarkastamassa asiakkaan lämmönvaihtimet. Katsomme, että kaikki on kunnossa ja teemme katselmusraportin. Näissä yhteyksissä voidaan havaita mahdollisia laitteistovikoja ja -puutteita.
VSV-Energian liiketoimintajohtaja Mika Salo.

Ajankohtaista

Saavutimme merkittäviä tuloksia turvallisuustyössä. Liukuvan 12 kuukauden tapaturmataajuus saavutti nollatason.

VSV-konserni toimii jälleen messujen pääyhteistyökumppanina.

Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan, harvoin tietää mitä päivä tuo mukanaan.

Laitilalainen Coreplast on yksi seudun merkittävistä toimijoista.

Uudessakaupungissa oli viime yönä keskijännitekaapelivika, joka aiheutti sähkönjakelukeskeytyksen noin 1500 asiakkaalle. Kaapelivika saatiin…