VSV

Energinen naapurisi

VSV:n historia

VSV-konsernin muodostuvat yhtiöistä, joilla jokaisella on oma vahva historiansa

Juuremme ovat syvällä satavuotisessa historiassa, jolloin sähkönjakelu aloitettiin Uudessakaupungissa vuonna 1909. Tänä päivänä sähkönjakelumme ulottuu yhdeksän kunnan alueelle Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.

Vakka-Suomen Voima Oy syntyi 1993 Uudenkaupungin energialaitoksen ja Laitilan Sähkön yhdistyttyä

Sähkömarkkinoiden vapautumisen myötä Vakka-Suomen Voima ja Rauman Energia perustivat sähkön myyntiyhtiö Lännen Omavoiman, joka myy sähköä ja uusiutuvia energiaratkaisuja. Vakka-Suomen Voima ja Rauman Energia omistavat yhdessä urakointi- ja asennuskonserni Vertek Oyn sekä alueverkkoyhtiö Satavakka Oyn.

VSV-Energia Oy:tä kutsutaan tänään VSV Lämmöksi

Uudenkaupungin energialaitoksen kaukolämpöyksikkö aloitti toimintansa itsenäisenä yhtiönä vuonna 1979. Uudenkaupungin Lämpö Oy jakoi ja myi lämpöä aluksi Ketunkallion, Santtion ja Janhuan pientaloalueilla. Vuonna 1993 kaukolämpöverkosto kattoi huomattavan osan myös Uudenkaupungin keskusta-alueesta.

Kaukolämpöliiketoiminta siirtyi Vakka-Suomen Voiman omistukseen vuonna 1994. VS Lämpö Oy ehti toimia pitkään VSV-konsernin tytäryhtiönä, kunnes se fuusioitiin konsernin sähköntuotantoyhtiö VSV-Energiapalvelu Oy:n kanssa 2015. Fuusiossa syntynyt VSV-Energia Oy käyttää tänä päivänä markkinointinimeä VSV Lämpö.